אתם רעבים, אין לכם כוח לעמוד שעות במטבח ולהכין אוכל לכם ולאהוביכם? אורחים הפתיעו אתכם ואין לכם מה לשים על השולחן ? על דאגה עם המתכון שמצאנו לכם תוך 20 דקות בודדות תוכלו להעמיד פיצה טעימה שתשמח את כל מי שיאכל ממנה. ובינינו אין מי שלא אוהב פיצה! כדי להכין את הפיצה תצטרכו לאסוף את הרכיבים הפשוטים שנמצאים כמעט בכל בית.
הרכיבים שתצטרכו למתכון פיצה הם:
- 4 פיצות משפחתיות גדולות (4 תבניות תנור גדולות)
- חומרים לבצק לפיצה
- 1 ק”ג קמח
- 1 שמרית שמרים טריים (50 גר’) או 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים
- 1/2 שקית משפר אפיה (25 גר’)
- 1/2 כוס שמן (מומלץ שמן זית ,100 מ”ל)
- 1 כפית סוכר
- 2 כפיות מלח
- כ ½2 כוסות מים פושרים
- חומרים לרוטב הפיצה
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות
- 1 שן שום כתושה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- גבינת מוצרלה מגוררת בשילוב של גרוייר, צ’דר או כל גבינה איכותית אחרת על פי הטעם.
- תוספות אפשריות לפיצה איטלקית
- פטריות פרוסות
- זיתים שחורים או ירוקים פרוסים
- בצל לבן פרוס
- תבלינים:ריחן (בזיליקום), אורגנו
- אנשובי
שלבים להכנת הפיצה:
- מכניסים לקערה את הקמח, שמרים, משפר האפיה, סוכר, שמן ומלח ולשים. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק פיצה רך וגמיש.
- משהים לתפיחה כ- 20-30 דקות בכלי מכוסה. מחלקים את הבצק לשניים, בשלב הזה ניתן להקפיא חצי מהבצק ולהכין 2 תבניות או להמשיך ולהכין 4 תבניות
- כל ½ מכמות הבצק מחלקים ל-2 ומרדדים לעלה בעובי של כ- ½ ס”מ, מעבירים לתבנית אפיה משומנת קלות.
- מוסיפים את רוטב העגבניות, התוספות והגבינה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ- 20 דקות.
ובתאבון !
אהבתם את המאמר? בטח יעניין אתכם גם –
איך לגרום לאנשים אחרים להמשך אליכם יותר, הרבה יותר